Start schooljaar: Webinar VDLG Omstreden zaken

Wanneer

vr 11 oktober 2024    
15: 30 - 17: 00

Evenement type

Het bestuur van de VDLG nodigt je van harte uit voor onderstaand webinar over www.omstredenzaken.nl op vrijdag 11 oktober van 15.30 tot 17.00 uur.

Het webinar zal, naast een introductie van een aantal professionaliseringsbijeenkomsten, gaan over het gebruik van materialen van de website Omstreden zaken. Het plan is om jaarlijks een soortgelijk webinar aan te bieden, waarin we een inhoudelijk thema aan de orde stellen en de lerarenopleidingen en organisaties als VDLG, LERVO en Netwerk Levensbeschouwelijke Vorming ruimte geven kort hun nascholingsaanbod te presenteren. Mocht je hierbij willen aansluiten dan hoor ik het graag. Wellicht kan het al in oktober.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7211577943406321664 

Omstreden Zaken is  een waardevolle website voor docenten die hun leerlingen willen inspireren en uitdagen met boeiende, relevante lessen over de rol van religie in onze samenleving. Het lesmateriaal dat wij bieden is ontworpen om scholieren te laten ontdekken dat religieuze uitingen op allerhande manieren in hun leefwereld voorkomen en om hen daarover te laten nadenken. Omstreden Zaken helpt bij het verkennen hoe religie niet alleen een persoonlijke, maar ook een maatschappelijke dimensie heeft die essentieel is voor een diepgaand begrip van de Nederlandse maatschappij.

We zouden het zeer waarderen als je het webinar met collega’s en studenten wilt delen. Ook nodigen we je van harte uit om data van het nascholingsaanbod van je opleiding te delen met ons voor plaatsing in de terugkerende agenda in Narthex.