PLG bijeenkomst Groningen

Wanneer

do 23 mei 2024    
14: 00 - 17: 00

Evenement type

Thema: De betekenis van ons vak: daarom volg je dit vak!

Ons vakgebied kent vele vormen en inhoudelijke benaderingen in de praktijk. Dit is terug te vinden in de vakleerplannen. Regelmatig hoor je de opmerking dat deze bijgewerkt moet worden, maar even zo vaak blijft het erbij. Tegelijk is het vakleerplan een belangrijke schakel in het stevig neerzetten van het vakgebied in de school. Collega’s en directies weten niet goed wat er eigenlijk gebeurt. En leerlingen vragen soms waarom zij dit vak moeten volgen.

Voor het bij de tijd houden van ons vakgebied en het onderwijs, als voor het draagvlak en de verbinding met de collega’s hebben we ons verhaal goed te vertellen. Daarom gaan we daarmee aan de slag: waar komen we vandaan, waar staan we nu, waar zijn we naar op weg?.

Programma 23 mei 14 – 17 uur

  • Welkom
  • Waar komen we vandaan? waar kom jij vandaan?
  • Verkenning: Waar is het vak goed voor? Welke trends en ontwikkelingen geven richting?
  • Pauze
  • Toekomst: een nieuw verhaal?
  • Vervolg PLG en afsluiting.

In het gesprek voeden we elkaar en krijgen we ondersteuning van Marcel Elsenaar en Jan van Dijk. Marcel is projectleider bij LERVO, Jan is docent GL op het Beyers Naudé in Leeuwarden en lid van LERVO. Beide zijn dus goed ingevoerd in de materie.

Het doel is dat  jij na deze bijeenkomst naar huis gaat met ideeën en concrete suggesties voor je eigen praktijk.

Dit is een actviteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Als je deel wilt nemen aan deze bijeenkomst stuur dan een mail naar han.bakker@rug.nl. Je ontvangt dan van haar informatie over de locatie.