Burgerschap en de toekomst 

De Nieuw Wij Academy heeft twee online programma’s voor scholieren:

Sign of the Times is een burgerschapsprogramma dat gericht op jongeren van 15 jaar en ouder. In 5 online lessen die gebaseerd zijn op de gelijknamige EO documentaire gaan leerlingen aan de slag met thema’s van de toekomst: democratie, klimaat, religie, ongelijkheid en leiderschap. Het materiaal is gemaakt in samenwerking met Verus. Het is leerlinggericht en kan ingezet worden zonder instructies van een docent. Docenten kunnen ook zelf lessen bouwen rondom de thema’s. Door de grote vrijheid binnen het programma kan het ingezet worden om meerdere perspectieven te belichten. De doelgroep zijn bovenbouwleerlingen van Havo en VWO en studenten in het MBO (leeftijd 15+)

In iedere aflevering spreken bekende vrouwelijke internationale denkers zich uit over de belangrijke thema’s van de toekomst:

  1. Democratie
  2. Klimaat
  3. Religie
  4. Ongelijkheid
  5. Leiderschap

De meest voor de hand liggende perspectieven binnen Sign of the Times zijn:

  • Fenomenologisch perspectief
  • Historisch perspectief
  • Vergelijkend perspectief
  • Persoonlijk perspectief

OnPurpose is een programma voor HAVO en VWO-leerlingen die hun studiekeuze moeten gaan maken. Ze worden geïnspireerd om hun keuze niet alleen te maken op basis van carrièrekansen en eigen talenten, maar ook op basis van wat zij willen bijdragen aan de wereld. In 8 online lessen leren jongeren over wat zij belangrijk vinden, ontmoeten zij mensen die vanuit hun waarden werken en werken ze aan concrete casussen van waardengedreven ondernemers en organisaties. Het OnPurpose is met name goed geschikt voor het persoonlijk perspectief.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goed levensbeschouwelijk onderwijs voor álle leerlingen in het voortgezet onderwijs
mei 2024
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031