Categories:

Bijna gelijktijdig met de studiedag van de VDLG verscheen ook de nieuwe Narthex. Sacha van der Zande, voorzitter van de VDLG schrijft in het hoofdredactionele stuk:

In dit nummer kijken we ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van de VDLG terug en vooruit op de ontwikkelingen in het vakgebied godsdienst/levensbeschouwing. Ons vak ontwikkelt zich goeddeels doordat leraren zich ontwikkelen. Dit doen zij in reactie op hun leerlingen en op maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook in samenwerking met hun leermeesters.

Om het vakgebied en zijn steeds doorlerende docenten in het zonnetje te zetten, is gekozen voor een aantal dubbelinterviews waarin leraren met hun opleider of inspirator zoeken naar antwoorden op de vraag ‘hoe heeft het levensbeschouwelijk onderwijs zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld?’ Een verjaardag is echter ook een goede gelegenheid om vooruit te kijken. Futuroloog Tessa Cramer neemt ons mee naar de toekomst en geeft haar visie op het vak godsdienst/levensbeschouwing voor de komende tijd. Lezers worden van harte uitgenodigd om hun reactie op deze blik op de toekomst visie te delen met de redactie voor plaatsing in de volgende Narthex.

Extra aandacht vragen we graag ook voor de vacature van Hoofdredacteur. Wie heeft interesse? Zie de vacature in Narthex!

Van deze speciale editie hebben we wat extra exemplaren laten drukken. Heb je geen abonnement, maar wel interesse, laat maar weten via narthex@verus.nl

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goed levensbeschouwelijk onderwijs voor álle leerlingen in het voortgezet onderwijs
april 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930