Online thema-bijeenkomst - het fenomenologisch perspectief in de praktijk

Wanneer

do 14 december 2023    
16: 00 - 17: 00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Evenement type

Je lesprogramma’s zijn gebaseerd op een aantal uitgangspunten voor het vakgebied. wat je belangrijk vindt om te onderwijzen en hoe je denkt dat dat het beste kan heeft te maken met de doelen die je voor het vak voor ogen hebt.  De vakvisie van het curriculum L&R integreert een aantal vakvisies met behulp van de perspectiefgerichte methode.  Een perspectief is daarbij een vraagrichting die leerlingen leren gebruiken. Een van de perspectieven die nu onbewust al veel gebruikt worden is het fenomenologisch perspectief. We gaan er in deze bijeenkomst op in hoe je het op verschillende manieren kunt inzetten.

We starten deze bijeenkomst met een inleiding door Markus Davidsen, projectleider curriculumontwikkeling van het expertisecentrum LERVO, en verkennen daarna hoe dit in de verschillende situaties van de deelnemers aansluit of schuurt. welke vragen roept het op?

Vervolgens  hebben we tijd om met elkaar te kijken naar vragen uit de praktijk en de positie van je vak in de school. Heb je zelf een vraag die je graag in wilt brengen, laat ons dat dan van tevoren weten.

Deelname is gratis, dankzij de subsidie die we hebben ontvangen van OCW, in samenwerking met de VDLG.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.