Online thema-bijeenkomst - Waarom het vak levensbeschouwing belangrijk is!

Wanneer

ma 05 februari 2024    
16: 00 - 17: 00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Evenement type

Veel directies, ouders en leerlingen weten niet goed wat er eigenlijk gebeurt bij het vak. Er zijn allerlei beelden van, die vaak niet kloppen. Maar zodra mensen er meer van horen zien ze al snel het belang van het leren over levensbeschouwing en religie, de eigen kijk op de wereld, de mens en het leven. Dan gaat het zowel om de vormende als de kennis daarvan. In deze bijeenkomst gaan we in op vragen die we regelmatig tegenkomen zijn:

  • Hoe vertel ik waarom het vak belangrijk is? Welk doel het heeft?
  • Hoe draagt het vak bij aan actuele onderwijsontwikkelingen?
  • Sluiten we aan bij burgerschapsvorming of juist niet? Besteden we aandacht aan diversiteit, duurzaamheid, recht en onrecht?
  • Welke beelden staan in de weg?

Herken je je in deze vragen? heb je zelf nog andere vragen? doe dan mee met deze of andere online sessies. Samen bouwen we aan goede programma’s en leren we wat we samen kunnen doen.

We starten deze bijeenkomst met een inleiding, en verkennen daarna hoe dit in de verschillende situaties van de deelnemers aansluit of schuurt. Vervolgens  hebben we tijd om met elkaar te kijken naar vragen uit de praktijk en de positie van je vak in de school. Heb je zelf een vraag die je graag in wilt brengen, laat ons dat dan van tevoren weten.

Deelname is gratis, dankzij de subsidie die we hebben ontvangen van OCW, in samenwerking met de VDLG.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.