Online thema-bijeenkomst - Vertel me eens waarom levensbeschouwing belangrijk is!

Wanneer

wo 24 januari 2024    
16: 00 - 17: 00

Reserveringen

€0,00
Reserveer nu

Waar

Evenement type

Het vakgebied Levensbeschouwing en religie kent vele vormen en inhoudelijke benaderingen in de praktijk. Wij bouwen aan een gemeenschappelijke kern daarvan, om dan ook een stevig verhaal te kunnen vertellen over het belang van levensbeschouwing en religie voor goed onderwijs.

Op veel scholen horen we dat het vakleerplan nodig een keer bijgewerkt moet worden. Dat is zo’n klus die in de drukte gemakkelijk blijft liggen. Tegelijk is het vakleerplan een belangrijke schakel in het stevig neerzetten van je vakvakgebied in de school. veel directies weten niet goed wat er eigenlijk gebeurt en zodra ze er meer van horen zien ze het belang van het leren over levensbeschouwing en religie, het vormende en het kennisgerichte daarvan. Daar maken we in deze bijeenkomst een thema van. Vragen die we regelmatig tegenkomen zijn:

  • Weet je met elkaar goed te vertellen waarom het vak belangrijk is? Welk doel je ziet?
  • Hoe draag je bij aan ontwikkelingen? Sluiten we aan bij burgerschapsvorming of juist niet?
  • Wie zijn onze bondgenoten? Welke beelden staan in de weg?
  • Hoe ga je om met verschillende visies en stijlen binnen je sectie?

Herken je je in deze vragen? heb je zelf nog andere vragen? doe dan mee met deze of andere online sessies. Samen bouwen we aan goede programma’s en leren we wat we samen kunnen doen.

We starten deze bijeenkomst met een inleiding, en verkennen daarna hoe dit in de verschillende situaties van de deelnemers aansluit of schuurt. Vervolgens  hebben we tijd om met elkaar te kijken naar vragen uit de praktijk en de positie van je vak in de school. Heb je zelf een vraag die je graag in wilt brengen, laat ons dat dan van tevoren weten.

Deelname is gratis, dankzij de subsidie die we hebben ontvangen van OCW, in samenwerking met de VDLG.

Reserveringen

Ik reserveer

Naam van je school

Ik meld me aan

1
x online deelname (gratis)
€0,00
Totaal
€0,00 Taxes included